menu
Filter

Webinar Bodemdaling en grondwaterstand met Witteveen+Bos

Datum:
dinsdag 9 maart 2021
Tijd:
10:00

Witteveen+Bos is gestart met een 10-delige webinarreeks over klimaatbestendige en robuuste watersystemen. Droogte, waterkwaliteit, wateroverlast, bodemdaling, circulariteit: het komt allemaal aan bod. De webinars worden gemaakt met partners en overheden.

Op 9 maart gaat het webinar over Bodemdaling en grondwaterstand. Bodemdaling is een acuut en integraal probleem dat samenwerking vergt van regionale en nationale overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. In deze webinar gaan Matthias Hoendermis en Ingrid van den Brink samen met Platform Slappe Bodem onder andere in op de vragen: Hoe ontstaat bodemdaling en wat zijn de gevolgen voor het watersysteem en het klimaat? Hoe ga je om met bodemdaling? En hoe kan per gebied een weloverwogen keuze worden gemaakt?

Hier vindt u meer informatie over de hele webinarreeks en kunt u zich inschrijven..

Renewable resources from wet and rewetted peatlands

Datum:
dinsdag 9 maart 2021
Locatie:
online

Het vernatten van veenbodem en innovatieve manieren van landgebruik kunnen een belangrijke bijdrage leveren om doelen uit het Klimaatverdrag van Parijs te bereiken voor CO2 uitstoot reductie. Niet alleen onderzoek, maar ook uitvoering in de praktijk ontwikkeld zich snel.

In maart 2021 wordt de virtuele conferentie RRR2021 gehouden over deze onderwerpen (Renewable resources from wet and rewetted peatlands). Dit is een internationale conferentie; voertaal is Engels. 

Roel van Gerwen van het Innovatieprogramma Veen zal een sessie verzorgen.

Meer informatie is te vinden op de website van de conferentie RRR2021

Cursus slappe bodem: ontwerp en beheer (PAOTM)

In mei 2021 organiseert Deltares de cursus: Slappe bodem, ontwerp en beheer (PAOTM). De cursus is o.a. bedoeld voor medewerkers van gemeenten, waterschappen, provincies en ministeries die verantwoordelijk zijn voor het (beoordelen van) ontwerpen en beheerplannen van gebiedsstrategieën en infrastructuur op slappe bodem.

In deze cursus krijgt u meer handvatten met welke aspecten u rekening moet houden om zettingsarm te bouwen of om te gaan met bodemdaling. Handreikingen worden gegeven om een weloverwogen keuze te maken tussen traditioneel ophogen met zand of een, vaak duurdere en gevoeligere, zettingsarme of geheel zettingsvrije oplossing.

Meer informatie via deze link

TISOLS 2021

Datum:
maandag 17 mei 2021

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) in binnen- en buitenland heeft de organisatie moeten besluiten het Tenth International Symposium on Land Subsidence (TISOLS) uitstellen naar 17-21 mei 2021. 

Hiermee wordt ook de “Society & Subsidence” dag van 20 april 2020 verzet naar 17 mei 2021. Op deze dag nodigen we nationale en internationale beleidsmakers, wetenschappers en experts uit om hun kennis, uitdagingen en oplossingen te delen op het gebied van bodemdaling.

Meer informatie kunt u vinden op de website van het Tenth International Symposium on Land Subsidence (TISOLS).

Symposium Bodem Breed op 3 juni 2021

Datum:
donderdag 3 juni 2021
Locatie:
Figi Zeist

Het Symposium Bodem Breed dat op 28 oktober 2020 was gepland en uitgesteld was naar 24 november, is doorgeschoven naar 3 juni 2021.  

Meer informatie