menu
Filter

Datum: mei 2020

Bodemdalingspublicaties TISOLS online beschikbaar

Ondanks dat het Tiende Internationale Symposium over Bodemdaling (TISOLS) in Nederland is uitgesteld naar 17-21 mei 2021 vanwege het COVID-19 virus, zijn alle wetenschappelijke publicaties van de internationale bodemdalingsexperts gepubliceerd. 

Alle publicaties zijn vrij toegankelijk en te downloaden via de TISOLS Proceedings op de Corpernicus-website. Niet alleen in Nederland maar in veel kustgebieden wereldwijd leidt bodemdaling tot problemen. De maatschappelijke kosten van bodemdaling zijn enorm. In gebieden in Nederland met een slappe grond lopen deze in de miljarden euro’s. Wereldwijd gaat het om een veelvoud hiervan. Een deel van deze kosten is vermijdbaar. "Het vrij toegankelijk maken van deze conference papers is één van onze manieren om ons onderzoek en onze expertise met andere partijen te delen om bodemdaling aan te pakken en te helpen bij het ontwerpen van tegenmaatregelen", aldus Gilles Erkens bodemdalingsexpert bij Deltares en waarnemer van het UNESCO Land Subsidence International Initiative . "Er is geen 'one-size-fits-all'-oplossing, het delen van voorbeelden,  ervaringen en nieuwe aanpakken helpen om de beste strategie voor elk gebied te formuleren".

Bekijk alle publicaties via de TISOLS Proceedings online:  Volume 382, 2020 | TISOLS: the Tenth International Symposium On Land Subsidence – living with subsidence

Nieuwe datum TISOLS mei 2021
De TISOLS conferentie is verplaats naar 17-21 mei 2021. De  conferentie zal afgetrapt worden met de  “Society & Subsidence day”. Op deze dag nodigen we nationale en internationale beleidsmakers, wetenschappers en experts uit om hun kennis, uitdagingen en oplossingen te delen op het gebied van bodemdaling. Later dit jaar zal via de TISOLS-website meer informatie worden gegeven.
TISOLS wordt georganiseerd onder auspiciën van het Unesco IHP Land Subsidence International Initiative. Deze werkgroep verbeterd en verspreid sinds de jaren zeventig de kennis over bodemdaling door middel van internationale symposia, samenwerkingsprojecten en publicaties.

Deel dit item op: