menu
Filter

Datum: december 2021

Nieuwe gratis e-learning module voor gemeenten ‘Klimaatadaptatie en de bodem’

Vaak speelt de bodem een rol bij het nemen van klimaatadaptatiemaatregelen, bijvoorbeeld als je tegels vervangt voor groen of een wadi aanlegt. In de nieuwe leermodule ‘Klimaatadaptatie en de bodem’ leer je alles over de bodem, zodat je goed voorbereid aan de slag kan.

De bodem in Nederland biedt veel kansen voor klimaatadaptatie. Vergroening kan hittestress tegengaan en bevordert de leefbaarheid, goede waterberging beperkt wateroverlast en droogte. Maar wat zijn de gevolgen en risico’s van klimaatadaptatiemaatregelen voor de bodem? De leermodule ‘Klimaatadaptatie en de bodem’ bestaat uit een theoriedeel, waarin je leert hoe je omgaat met grondwateroverlast, vochtproblemen, verontreinigingen, grondwaterstanden en funderingen. Ook zie je hoe het nemen van maatregelen werkt in de praktijk, aan de hand van een aantal klimaatadaptatieprojecten in Leiden.

De gratis online leermodule is geproduceerd door de gemeente Leiden, de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH), e-learning-specialist InBrain, mediaproducent Beelding, kenniscentrum STOWA, het bureau voor water- en omgevingsvraagstukken Sterk Consulting, Climate Adaptation Services (CAS), het Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling en Samen Klimaatbestendig.

Bekijk hier de trailer.
Direct aan de slag? Ga dan naar het platform Bodembreed Academie. Als je daar een (gratis) account aanmaakt, vind je daar de leermodule.

Deel dit item op: