menu
Filter

Datum: december 2021

Documentaire ‘Als je huis verzakt’

Net zoals veel huiseigenaren in Nederland overkwam het Jan Dogterom en Juul Böckling een paar jaar geleden: samen met zeven buren ontvingen ze het bericht dat hun pand ernstig aan het verzakken was. Dat was behoorlijk schrikken want de oplossing, funderingsherstel, is kostbaar. Jan, Juul en hun buren hadden ook nog eens geen idee hoe ze dit allemaal met elkaar moesten organiseren. Ze moesten opschieten, want bij wachten met aanpakken van herstel zou de schade alleen maar toenemen.

De weg naar funderingsherstel is bepaald niet gemakkelijk, zo ondervonden ook Jan en Juul. Het is confronterend en tijdrovend om met je buren tot een gezamenlijke aanpak te komen. Funderingsherstel is wel even iets anders is dan het realiseren van een aanbouwtje of een nieuwe badkamer. Goed weten waar je aan toe bent voorkomt verwarring en vertraging. Kennis over de oorzaken, de techniek, en het goed voeren van overleg met de buren horen er bij. 

Jan en Juul besloten er een film over te maken. De film draagt bij aan bewustwording en kennis over de problematiek en geeft huiseigenaren een handreiking en inzicht in de aanpak van funderingsproblemen.

“Als je huis verzakt” is tot stand gekomen met ondersteuning van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland en met inhoudelijke bijdragen van diverse deskundigen op dit gebied. Van harte aanbevolen voor iedereen die geïnteresseerd is in funderingsproblematiek en in het bijzonder voor eenieder die hiermee te maken krijgt.

De documentaire is hier te bekijken

Deel dit item op: